Linssoppa

Vi har precis ätit en jättegod linssoppa & ska snart se på Stylisterna på tv3play. Har superont i huvudet och i tandköttet pga visdomstanden, så det blir nog en tidigt kväll.



Jag fick jobbet! :)

Jag har ingen aning om hur det gick till, men de ringde idag och meddelade att jag fick sommar-/extrajobbet på Din Sko som jag sökte i måndags!

Vilken härlig helgnyhet, nu blir det att fira lite extra ikväll! :)


Utfall!

Pust! Har längtat efter den där hemska men underbara träningsvärken som gör att man knappt kan sätta sig på toaletten och som verkligen påminner om att musklerna har fått jobba hårt. Så idag bestämde jag mig för att köra den enligt mig jobbigaste övningen för ben/rumpa- nämligen utfall. Och en jäkla massa sådana i kombination med en halvmil på löpbandet resulterade i att mina ben höll på att vika sig i duschen,haha. Jag är ganska säker på att jag kommer vakna upp med den härliga smärtan imorgon, men vi får se :)
Nu ska jag snart göra lite lunch och sedan ägna eftermiddagen åt att läsa på inför ett litteraturseminarie!

Fick en helt fantastiskt fin bukett av min älskling igår. Vet inte vad jag har gjort för att förtjäna en så underbar man i mitt liv. Hur många killar vet ens vad ordets "vardagsromantik" betyder liksom?:)

 

 


27/1

 

 


Idag har jag hängt på min nya praktikplats, med massor av söta små sexåringar. Jag blir alltid så glad efter en dag ute i skolan & längtar tills det blir min vardag! Har dessutom fått en jättebra handledare och ska försöka suga åt mig så mycket som möjligt nu sista året.
Med mig hem fick jag ett lass VFU-papper & ett lass fina teckningar,haha. Men hur kul det än är går det inte att komma ifrån att man är trött efter en dag.
Barn är underbara, roliga och intensiva! :)

Frusen

Sitter här och fryser med en kopp kaffe. Förstår inte vad som händer med min kropp, i princip varannan dag känner jag mig frusen och hängig? Har dessutom en visdomstand som är på väg upp, gör så hemskt ont. Men har bylsat på med underställströja och polokofta.

Var i skolan i förmiddags och hade lektion om addition/subtraktion. Nu sitter jag och läser lite medan jag sneglar på Operah, vars gäst är en kvinna med 20 personligheter(en av dom är en homosexuell man). Om en timme ska jag in till biblioteket och lämna ett lass böcker från förra kursen, och sen hem till Ellen för att vara barnvakt till henne ikväll!

Vilodag.

Lika viktigt som att låta kroppen få träna är det att låta den få vila om den behöver. Nedfrusen & med halsont på pendeln bestämde jag mig för att skippa gymmet och istället ägna eftermiddagen åt matematiksvårigheter & rykande hett té. Och intervjun gick inte bra tyvärr.

Intervju

Håll tummarna för mig klockan 14.00 idag!


Tacomys.

Igår hade vi tacokväll med Camilla & Jason. Var jättemysigt & trevligt, blev ganska mycket spelande också - både Move & Buzz såklart :)


Nu har jag precis kommit hem från en långpromenad, så himla härlig dag! Var i valet & kvalet att sticka och träna men har så ont i ryggen så det blev en promenad istället. Nu  har jag svarvat om till mysbyxor & ska se på film!

Fredagsträning & matematik!

När jag kom hem från gymmet låg dessa små godingar i brevlådan. Det är dessutom tre till på väg så det är lika bra att sätta igång! Men det är så himla kul, nu har jag bokat in min praktik också. Det blir att följa matematiken i en års fyra men sedan själv hålla lektioner i en förskoleklass. Kan bli en utmaning, men en nyttig sådan då den nya kursplanen faktiskt står för ett gemensamt ansvar för att eleverna ska klara nian utifrån att använda samma strategier i alla klasser. Så ska försöka inspireras av fyrorna för att ta ner det några nivåervoch undervisa sexåringarna. Jag ser verkligen fram emot att få komma ut i skolan igen!




Ikväll blir det som vanligt fredagsmys! God mat, film & godis för att fira första kursveckan avklarad,haha.

Rolig matte?

Idag hade jag skola mellan 08.30 - 10.30. Jag måste säga att jag är väldigt nöjd med både lärarna,klassen och kursen! Längesen jag kände mig så nöjd faktiskt! Jag blir inspirerad av seminarierna och känner att jag vill ut och undervisa nu nu nu! :) Får en massa idéer också, på hur jag ska väcka nyfikenhet och få de att vilja lära mer, mina små kommande elever.


Nu har jag kokat en massa kaffe och ska sätta mig och plugga lite matte. För det är inte bara didaktik, vi måste ju ha grundläggande kunskaper också. Det är ju pinsamt vad mycket jag har glömt! Tur att jag har en fästman som verkar vara mer exalterat över detta än mig :)
Så det blir till att plugga hela eftermiddagen, men belöningen kommer ikväll då jag ska in till Söder och äta middag med Marielle!

Mer gröt åt folket! :)

Det blev ett förmiddagspass på gymmet, mycket skönare när det är lite folk! Fick lite vårkänslor på vägen dit, solen sken och snön börjar smälta! Det är få saker som kan ge mig samma känsla som de första vårkänslorna. Sen att det fortfarande är januari kan man ju förtränga :)


Nu har jag precis ätit lunch, min perfekta "efter-tränings-lunch" är havregrynsgröt. Det är nog den mest perfekta frukost/lunchen. Så sjukt billig och den går att variera hur mycket som helst. Jag brukar alltid ha banan och kanel i men idag blev det lite hackade mandlar och en klick keso också. Perfekt mat med både protein, kolhydrater och nyttiga fetter! Mums!


Elle

Sitter och dricker kaffe & bläddrar i nya Elle.Idag är det ingen skola för min del, så jag har tänkt läsa lite inför seminariet imorgon och såklart, ta en tur till gymmet senare! Blir nog löpbandet + mage idag.

Min dag.

Har jag inte världens gulligaste älskling! Igår när han kom hem sa han att jag skulle få nåt att se fram emot & det visade sig att han köpt klänningen jag skrev om igår <3 Den var så söt och jag längtar tills jag kan få inviga den!!

 

Imorse var jag ute på Universitetet för att ha mitt första seminarie och träffa min nya klass. Den verkar jättebra verkligen, och än så länge känns min studiegrupp super också! Sjukt att en gammal barndomskompis till mig går i min klass :) Dock började jag må ganska dåligt när jag kom hem, låg och frös och var hängig. Så istället för att hämta lillasyster på dagis blev det sängen några timmar. Och nu sitter jag här med min pälsboll och rosa Shepard-tofflor. Ska nog pallra mig iväg till Ica om en stund, älskling jobbar sent och vi har ingen mat alls!

 

 

 

Lekte förresten lite med tjejerna och de är så söta!  Elsie hoppar med lite finess medan Wilma bara kastar sig efter leksaken,haha.

När kan man få börja titta på vårkläder?

Vilken otroligt söt tunika/klänning från Gina! Jag gillar verkligen jeanstyg till brunbränd hy och blont hår. MEN det tar ju ett tag innan det kommer ske så det är likabra att fortsätta spana på gosiga koftor,haha.

Solsidan

...och så var det söndag! Har haft en härlig helg, med både middagsbesök av svärföräldrar och gos med lillasyster!

Nu är vi taggade inför första avsnittet av Solsidan som visas ikväll! Min fina älskling är och handlar Ben & Jerrys. att kalas på tills dess också! Vi har sett säsong ett hur många gånger som helst och har verkligen längtat efter andra säsongen!


Kursen avklarad!

Tjoho - ännu en kurs avklarad! Allt gick jättebra idag och det känns skönt att ha det gjort! Och nu är det fredag, hur underbart är inte det? När jag läste Media & Kommunikation på Södertörn sa de alltid att den enda gång en student verkligen kan koppla av är helgen mittimellan två kurser. Så nu ska jag njuta och vila!

Firar detta genom att strax åka till gymmet och köra av ett hårt pass och sedan mysa med mina älsklingar hela kvällen. God mat, vin och massor med godis framför en bra film! Det kallar jag belöning så det skriker om det :)

Busy

Stor slutredovisning och inlämning av två hemtentor imorgon...says it all i guess?

Wilmis

Så då var jag färdigpluggad, färdigtränad & färdigduschad! Redo för att göra lite middag och mysa med Wilma & Elsie. Min älskling jobbar sent minst en gång i veckan och då brukar jag passa på att göra tjejgrejer som måla naglarna,lägga ansiktsmask och göra inpackning. Har även laddat ner de senaste avsnitten av mina favoritserier Desperate Housewives och Grey's Anatomy som jag ska mysa framför ikväll.
Förresten, sån liten busunge vi har här hemma. Jag hade lagt en bit kyckling gömd på ett högt hyllplan BAKOM kaffebryggaren, sodastreamern och tekokaren. När jag sedan går ut i hallen får jag se Wilma sitta och gnaga på hela kycklingbiten på golvet!

Förstår inte hur hon lyckas, men det gör hon. Lite skäll fick hon men nu är vi sams och redo för myskväll <3

Roses.

Vackra rosor som min älskling kom hem med igår <3


Har suttit och pluggat hela förmiddagen och nu tagit en lunchpaus framför Desperate Housewives. I eftermiddag blir det gymmet men fram till dess blir det mer plugg. Denna vecka avslutas kursen så det är lite att göra!


10/1

Halloj!

Sitter här och knaprar på ett äpple, är så hemskt hungrig men väntar på min älskling. Fick sånt sug efter tortellini så det är vad som bjuds denna måndagskväll.

Dagen har varit lång! Har suttit med min studiegrupp hela dagen och arbetat med vårt temaarbete. Hade packar gymväskan men efter en lång dag med för lite mat var jag allt annat än peppad så jag åkte hem och drog på mysbyxorna istället. Vi blev i alla fall klara med arbetet och har lagt upp redovisningen så det känns väldigt bra!

Nej,nu ska jag fixa iordning köket och sen ha måndagsmys med min lilla familj :)

4-årskalas!

Söndag igen - vart tog helgen vägen? Än är den i och för sig inte slut, vi ska snart iväg på fyraårskalas hos min älskade lillasyster Ellen. Stora tjejen nu ju!

Filmen i fredags var faktiskt över förväntan efter all kritik! Innan filmen åt vi hamburgare på TGIF, så himla gott! Och igår kväll var vi bortbjudna på middag hos Marielle & Ramin. Gosh vilken god mat, brukar ha lite svårt för stark mat men detta var helt fantastiskt. Vi hade en supertrevlig kväll och kom hem vid halv ett.

Och nu ska vi som sagt iväg och äta tårta!

Min sötnossyster & jag i somras


Culture

Kan jag har hittat mitt nya favoritmärke? Tror nästan det! Culture är en dansk designer som i min mening verkligen lyckas få till feminina och söta tunikor,klänningar och koftor. Det känns lite Odd Molly över det hela och det bara skriker "Malin" om den vita klänningen :)


The Tourist

Plugga,plugga,plugga. Hittade en till bok på Stadsbiblioteket i onsdags som jag ville komplettera lite med så jag sitter fortfarande med tentan. Men nu börjar jag bli klar! Och det är ju fredag idag, äntligen!
Älsklingen och jag ska gå ut och äta middag och sedan trotsa kritikerna & se The Tourist på bio. Jag har aldrig sett en dålig film med Johnny Depp så jag förlitar mig på det :)


Chailatte


Sitter och njuter av en chailatte(min nya last) som älsklingen min gjort till mig. Vi köpte den rosa burken från Expresso House och det blir verkligen gott!
Idag ägnades förmiddagen åt plugg och eftermiddagen åt Ellen-gos. Pappa och co har ju lämnat K-gatan för nya äventyr på annan adress. Kändes lite konstigt att köra iväg med vagnen åt motsatt håll, men det är ju fortfarande på Odenplan! Den är för övrigt helt fantastiskt fin, jag känner hur mina Vasastansrötter rycker :)

India.Arie - He heals me.



 

"told him my biggest secret
and he told me four
he smiled at me and said,
'that makes me love more'

and then he made me laugh
and I knew it was a sign
that he was a man
that I wanted in my life

and with every passing day
I feel more and more of that way"



Myskväll med SATC

Oj,vad duktig jag var idag. Har fått ihop ett utkast till hemtentan, så det enda som är kvar är små korrigeringar. Så jag belönade mig med lite magövningar och ett par km på löpbandet. Fortsätter i belöningens tecken med en riktig myskväll här hemma. Min älskling jobbar sent så jag får rå om mig och tjejerna helt själv ikväll. Ska snart göra en mumsig middag med quorn, keso & avokado och sätta på Sex and the city.
Frågan är bara - första eller andra? Eller så kör jag tjejkväll all in och ser båda :)

 


Tisdag morgon.

God morgon!
Startar med en riktig vitaminboost-frukost för orka plugga hela dagen! Är ganska stressad över min tenta och känner att jag är väldigt segstartad efter all ledighet och lata dagar. Men det är ändå skönt att komma in i rutinerna igen måste jag säga!


C- vitaminer & kaffe - sen är jag redo att ta mig an hemtentan igen!

Träningstankar

Då var vi här igen. Första måndagen på nya året. Jag kom hem från gymmet för en stund sen, har tagit en lång dusch och ska nu fortsätta med det jag hållit på med större delen av dagen; skriva hemtenta.
Jag måste bara skriva av mig lite först.

Häromdagen frågade min syster mig när jag började känna att träningen inte är ett nödvändigt ont vilket fick mig att börja fundera lite kring min träning. När jag tänker efter har jag ju faktiskt tränat regelbundet(3-4 ggr/vecka) i ett och ett halv år vilket jag måste säga att jag är stolt över!
Jag har tränat regelbundet i flera perioder av mitt liv, i vissa fall har det hållt ett par veckor - andra flera månader. Det som jag inser har skiljt sig dessa perioder från nu är samma anledning till att de har varit just perioder. Allt handlar ju om varför man tränar. Förut har jag lurat mig själv att det är kul när det i grund och botten alltid har handlat om att jag vill bli snyggare, smalare etc. Det är ett mål som är så långsiktigt att det blir svårt att göra den "uppoffring" man kan se träning som. Om man tränar enbart för fysiska mål kommer ju även dessa motivationssvackor som jag kan säga helt ärligt att jag inte har längre. Eftersom jag vill träna blir det inga bortförklaringar. Jag älskar känslan av att använda mina muskler och att få upp flåset på löpbandet. Jag älskar att kunna öka vikter/slå löprekord och känna att jag kan!

Och idag sprang jag årets första halvmil! Jag är så stolt över mig själv att jag hittat träningsglädjen och jag är säker på att den aldrig tappas bort!

110101

God morgon(!) 2011!

För många är det kanske morgon fortfarande? :) Men inte här, igår blev en väldigt lugn och trevlig kväll. Niklas syster och fästman var här och lagade middag och vid vi tolv gick vi ner till Lillsjön och smällde av några fyrverkeriet. Det är vackert - men alltid lika läskigt!


Jag knåpade ihop ett halvhemligt nyårslöfte och jag tror detta år kommer bli jättebra. Det kommer antagligen inte hända lika mycket (svårt att bräcka att både bli sambo, fästmö och kattägare inom ett år,haha) men det kommer bli ett lugnt och mysigt år tror jag. Det är ju mitt sista år som student så det blir väl till att lägga sista krutet på det :)

RSS 2.0