Myskväll med musslor

Jag har verkligen hittat den finaste mannen på jorden. Igår när han kom hem ordnade han ett bubbelbad till mig, med tända ljus och så hade han köpt en värmande ansiktsmask. När jag kom ut hade han ordnat en trerättersmiddag. Till förrätt blev det vinkokta musslor, sedan en fantastiskt god stek med potatis-/chevrekaka och till efterätt varma frukter med vit choklad. Så underbart att få bli bortskämd efter en sjuk-vecka! <3



Idag har vi tagit det lugnt, pluggat lite matte och kollat på lägenheter. Kvällen fortsätter lugn, med sambalburgare, vin och smågodis till Melodifestivalen!

 


ANTM säsong 16!

Äntligen är det dags för ännu en säsong av Americas next top model! Jag älskar den serien, och har sett alla säsongerna sen de började visas...2003!! Hoppas på en grym säsong!


Så ikväll blir det middag framför datorn! :)

Stora tjejerna!

Vad det är tråkigt att vara sjuk! Idag mår jag dock lite bättre så har passat på att städa & mysa med mina små tjejer. Som för övrigt växer som ogräs ser jag?! Man tänker inte på att de hela tiden växer men när man ser såna här bilder är det ju svårt låta bli...;)

Wilmis när hon kom till oss...


...och Wilmis häromdagen <3


Sjuk

När klockan ringde imorse kändes det som jag svalde knivar så fort jag sa något. Det tillsammans med dunkande huvud och allmän sjukdomskänsla gjorde att det inte kändes helt rätt att stressa iväg för en 40min lektion idag. Jag kröp tillbaka ner under täcket och vaknade igen för en timme sedan. Jag har gått och känt mig halvdålig flera veckor och det var på tiden att det bröt ut.


Så idag ska jag kurera mig, knapra alvedon och dricka en massa té. Jag hatar att vara sjuk!

Matematiklektion

Sorry för dålig blogg...är ute på praktik denna vecka. Och nu drar jag iväg och håller matematiklektion för eleverna! Wish me luck!

I min träningsväska

Jag väljer att hoppa över "ett fint idrottsminne" och går direkt på "i min träningsväska".

Eftersom jag har så nära till gymmet brukar jag duscha hemma. Av den anledningen blir bagen inte så tung av handukar och smink utan det som går att finna i min träningsväska är....:

  • Löparskor
  • Träningskläder
  • Vattenflaska
  • Eventuellt någon frukt att ta direkt efteråt.
  • Iphone laddad med härlig musik/bra podcasts.
  • Plånbok & gymkort

Valentines Day

Idag är kärlekens dag! Som alla andra tycker jag egentligen inte att man behöver en speciell dag för att visa sin uppskattning, men jag är romantisk av mig och jag tycker ändå det är gulligt med en sådan dag. Däremot är det lite tråkigt att den inföll på en måndag så jag uppvaktade min älskling med middag och mys i fredag istället. Jag som inte kan laga mat försökte mig på en trerätters - det är kärlek hihi.

Så ikväll kör vi på blodpudding och kanske en extrapuss istället!

Lördagskväll

Vilken härlig dag detta har varit! Vi promenerade in till stan, åt en jättegod lunch i Gamla stan(varm smörgås med chevre,honung,valnötter & kyckling) och promenerade nästan hela vägen tillbaka! Så himla skönt med frisk luft och strålande sol.

Nu har vi krupit upp i soffan med täcket och inväntar Melodifestivalen! Lägenheten doftar himmelskt av kaffe & äppelpajen i ugnen :)

I mina öron när jag tränar.

Jag är 100 % säker på att jag utan musik inte alls skulle prestera likadant som med musik. Jag har dock ingen speciell spellista utan kör på det jag känner för. Ibland blir det någon slags trance(oftas när jag springer) men annars mycket Lady Gaga, Pink, Rihanna och No Doubt/Gwen Stephanie.



Mina fem favoriter just nu är:

Rihanna - Only girl in the world
Gwen Stefani - What you're waiting for
Pink - So what
Pussycat Dolls - Hush Hush
Timbaland fest Justin - Carry out

Min träningsbakgrund

Jag börjar med första då: Min träningsbakgrund.

Jag har provat på ett par olika träningsformer i mitt liv - dock aldrig någon lagsport. Däremot olika typer av dans och gymnastik. När jag flyttade till min pappa var jag runt sjutton år och började träna på gymmet tillsammans med honom och hans fru. Jag kom då in i en riktig träningsfas och kunde ibland sticka ner till gymmet flera gånger om dagen. Detta höll inte så länge dock - eftersom min enbara motivation var att gå ner i vikt.
Så höll det på de ända tills för ca 1½ år sedan - tränade ett par månader tills jag tröttnade och så om och om igen. Började på F&S när jag flyttade hemifrån.

Dock för ca 1½ år sedan flyttade jag till Bromma, blev singel och tog tag i träningen på riktigt. Det var ett sätt för mig att må bra en period i mitt liv då jag mådde dåligt. Det var nog då jag insåg lyckan i att röra sig, känna sig stark och inse vad man kan åstadkomma med sin kropp. Känslan efter att ha pressat sig till ett nytt mål är oslagbar - det är ett bra sätt att bygga på självkänslan. Sedan dess har jag fortsatt med träningen; 2-4 ggr/vecka och för jag har insett att det får mig att må bra.

Så man kan väl säga att jag inte direkt fattade det här med träningen innan. Jag har sagt det för och jag säger det igen: jag tror att det måste finnas en djupare mening med träningen än att gå ner i vikt. För så länge man har det som mål blir träningen ett måste och hur ofta är ett "måste" roligt?

30-dagarsutmaning

Alla håller ju på med såna här trevliga listor och jag hittade denna roliga 30-dagarsträningslista!
Så, ska försöka få in en om dagen i en månad :)

1. Min idrottsbakgrund

2. I mina öron när jag tränar

3. Ett fint idrottsminne

4.
I min träningsväska

5.
Favoritmuskel

6. Mål med träningen

7. Favoritövning

8. Favoritmat

9. Mina inspirationskällor

10. Då mår jag som bäst

11. Favoritkonditionsträning

12. Favoritidrott

13. Mitt bästa kosttips

14. Favoritmellis

15. Då tränar jag allra helst


16. Favoritlivsmedel

17. Mitt måtto

18. En fredagskväll unnar jag mig gärna..

19. Hälsa för mig

20. Det här åt jag idag

21. Därför tränar jag

22. Min favoritfrukost

23. Detta skulle jag vilja utöva

24. Favoritidrottare

26. Så sover jag 

27. Detta klara jag mig inte utan

28. Där tränar jag helst

29. Detta tränar jag allra helst i

30. Glöm inte att...

Pink sky

 

Vilken vacker himmel att vakna upp till denna fredag! Snart bär det av till Universitetet för grupparbete sen i eftermiddag ska jag till optikern och fixa linser. Gillar glasögon men det är skönt att kunna variera sig! :)

Torsdag

God morgon!

Loggade nyss in på mitt SEB-konto och ser att mina räkningar har dragits två gånger! All min kurslitteratur, mobilräkning, bredband... ahh!
Men jag hoppas de ser vem de kommer ifrån och sätter tillbaka pengarna?


Nu blir det frukost & sen skola. Positionssystem & grupparbete står på schemat!

Morgonträning!


God morgon tisdag!
Sitter och dricker kaffe & ska snart ta en promenad till gymmet. Härligt att hänga på låset och få nästan hela stället för sig själv. Idag blir det löpning och mage för att få energi till ännu en dag med nya läroplanen. Morgonträning är härligt på många sätt & det får mig att må bra resten av dagen!

CSN & Silicea

Jaa! Äntligen har CSN fått tummen ur och imorgon får jag mina pengar! Vilken lättnad! Det första jag ska göra(förutom att betala tillbaka skulder..:)) är att köpa Silicea. När jag var dålig i våras höjdes mina medicindoser vilket gjorde att jag tappade väldigt mycket hår. Jag som tidigare haft tjockt och långt hår har nu tunt hår med kala fläckar... Det är hemskt jobbigt men jag inbillar mig att den äckliga sörjan hjälper. Dessutom ska den vara bra för både naglar, hud och mage.

Tog en promenad nu på morgonen och nu är jag fylld av frisk luft & redo att ta mig an dagens studier!En massa läsande & analyserande av nya läroplanen är vad som står på schemat :)


RSS 2.0